Ga terug

Extra onderhoud in verband met bug op aantal servers

16 september 2019 door Dave

Tijdens de nacht van zondag 22 september op maandag 23 september voert onze netwerkleverancier tussen 00:00 en 05:00 uur onderhoud uit.

Tijdens dit onderhoud kunnen de diensten (zoals websites, email en/of servers) voor zeer korte tijd onbereikbaar of langzamer zijn in verband met een noodzakelijke herstart van de servers. Wij bedanken u voor uw begrip.

Bug in microcode

De storing op een aantal servers van afgelopen donderdag is hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een bug in de microcode (soort firmware) van de Intel CPU. Een fout daarin kan in specifieke situaties leiden tot onderbrekingen. Er is hierover contact geweest met de hardwareleverancier die dit met Intel heeft opgepakt.

Hoewel we een aantal verdachte servers uit het cluster hebben gehaald, is dit geen garantie dat alle microcode op de overige servers goed is. Hierom wordt een extra onderhoud ingepland in de nacht van zondag 22 september op maandag 23 september. Ook worden er enkele aanpassingen gedaan aan het netwerk zelf die al in de planning stonden.