deHeeg.nl neemt verbeterd spamfilter in gebruik

Graag informeren wij u dat wij een nieuw, verbeterd spamfilter in gebruik gaan nemen. De laatste weken hebben wij intensief getest en inmiddels zijn wij klaar om het spamfilter in gebruik te nemen op de productieomgeving.

Zo werkt ons nieuwe spamfilter

E-mail is een erg eenvoudig communicatiemiddel. Helaas wordt het ook veel misbruikt. Voor virussen, maar ook voor ongewenste reclame en phishing (oplichting). Naar schatting bestaat 70 tot 80 procent van alle wereldwijde e-mailverkeer uit berichten die ongewenst zijn. Dit levert veel ergernis op en kost veel productiviteit.

Het beoordelen van een bericht of het een gewenst of ongewenst bericht is, is een complex proces. Is de software te streng, dan worden wellicht gewenste berichten geblokkeerd. Is de software te coulant, dan komen te veel ongewenste berichten door. Het is belangrijk om daar een goede balans in te vinden. Door middel van een aantal factoren maakt ons spamfilter bepaalde afwegingen.

  • Hoe is de reputatie van de afzender en zijn internetprovider?
  • Is de mailserver van de afzender technisch goed op orde?
  • Is de email technisch correct opgebouwd?
  • Is de afzender een gevalideerde bron?
  • Is er eerder contact geweest met de afzender?
  • Wat is de inhoud (digitale vingerafdruk) van het bericht? Bevat het reclame voor medicijnen of verzoeken om credit-card gegevens, dan is de waarschijnlijkheid op een ongewenst bericht groot.
  • Enzovoorts.

Doordat een zorgvuldige afweging wordt gemaakt van deze factoren ontvangt u alleen de berichten waarop u zit te wachten. Ten minste 99,98% van alle spam wordt geblokkeerd. Het percentage berichten dat onterecht wordt tegengehouden is minder dan 0,0001%.

Wat betekent dit voor u?

Op maandag 9 september gaan wij het nieuwe spamfilter in gebruik nemen. Als uw binnenkomende e-mailverkeer door onze servers wordt afgehandeld, zullen wij de MX records van uw domeinnaam automatisch aanpassen zodat e-mails vanaf dat moment door het nieuwe spamfilter worden gefilterd. U hoeft hier zelf niets voor te doen en u hoeft ook niets aan te passen in uw e-mailprogramma.

Heeft u de domeinnaam elders in beheer of gebruikt u niet onze nameservers? Zorg dan dat u op 9 september de MX records van uw domeinnaam wijzigt naar onderstaande gegevens:

  • 10 mx.spamservice.nl
  • 20 lastmx.spamservice.nl
  • 30 fallbackmx.spamservice.nl

Op dinsdag 1 oktober schakelen wij het oude spamfilter uit. E-mail die vanaf dat moment nog naar het oude spamfilter wordt verstuurd, zal ongefilterd worden afgeleverd.