Helpdesk

Hoe stuur ik mijn e-mail door?

Het is mogelijk om een e-mail automatisch door te laten sturen naar een ander e-mailadres. U kunt dit instellen voor een bestaande mailbox zodat u een kopie heeft, of u kunt de mail direct door laten sturen zonder een mailbox aan te maken. Op deze pagina laten wij u zien hoe u het doorsturen van mail instelt.

Stap 1

Log via mijn.deheeg.nl in op de PLESK-omgeving van uw hosting.

Als u niet weet hoe u dat doet, raadpleeg dan deze helpdeskpagina: Inloggen op PLESK

Stap 2

Wilt u e-mailberichten in uw mailbox ontvangen EN ook naar een extern e-mailadres doorsturen? Klik dan op Mail en vervolgens op het tabblad Emailadressen. Klik hierna op het e-mailadres dat u wilt doorsturen.

Stap 3

Klik op het tabblad Doorsturen en vink de optie Het doorsturen van e-mailberichten activeren aan. U kunt nu het e-mailadres invullen waar u de mail naar door wilt laten sturen. Het is mogelijk om meerdere adressen op te geven. Deze zullen dan allemaal een kopie van de mail ontvangen. U kunt hiervoor elk adres op een nieuwe regel invoeren, of de adressen d.m.v. spaties, komma’s of puntkomma’s scheiden. Sla de nieuwe instelling op middels de knop OK.

Test hierna met een testbericht of het doorsturen goed werkt.

Mail doorsturen

Mail zonder mailbox doorsturen

Het is ook mogelijk om een mailbox zonder “mailbox” aan te maken en om wel een forward in te stellen. Ga hiervoor naar Mail en klik op de knop E-mailadres aanmaken. Vul het gewenste e-mailadres in voor de domeinnaam en haal het vinkje bij Inlog Plesk en bij Postvak weg. Genereer een wachtwoord (anders krijgt u een foutmelding).

Mail doorsturen zonder mailbox

Ga hierna naar het tabblad Doorsturen en vul het e-mailadres in waar de e-mail naartoe moet worden gestuurd.

Mail doorsturen

Sla de instelling op en test het doorsturen.